Rólunk írták

Először hangzott el nyilvánosan a Himnusz eredeti, Erkel Ferenc féle feldolgozása az Uránia Nemzeti Filmszínházban

2020. január 23.
M5 Tovább az erdeti tudósításhoz>>

Bemutatták a kenukirályról készült portréfilmet

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban telt ház előtt mutatták be csütörtökön este a kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüst-és bronzérmes kenusról, Wichmann Tamásról készült portréfilmet.
Origo.hu, 2020. január 10. Tovább az eredeti cikkhez>>

Egy 2016-os riportfilm ismétlése a Magyar Krónikában az Urániáról

https://mediaklikk.hu/video/magyar-kronika-16-35-adas-urania-nemzeti-filmszinhazi/
2019. december 2.

Több mint 50 film száll versenybe a idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon
Három kategóriában több mint 50 film száll versenybe a 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet november 27. és december 1. között rendeznek meg Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Tovább az eredeti cikkhez>>
MédiaPiac, 2019. november 11.

Lux Filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban
November 13-15. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, döntős filmeket az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája szervezésében.
Tovább az eredeti cikkhez>>
Harmonet 2019. november 7.

A Vizafogó Tagóvoda bővítése és a jászberényi fürdőfejlesztés terve nyerte a jubileumi Média Építészeti Díját
15. alkalommal szavazott médiazsűri Magyarország építészeti csúcsteljesítményeiről az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Tovább az eredeti cikkhez>>
Építészfórum, 2019. november 09. 

Rajzolt valóság a mozivásznon
GYULAI LÍVIUSZ MUNKÁSSÁGÁT MUTATJA BE AZ URÁNIA NEMZETI FILMSZÍNHÁZ
Tovább az eredeti cikkhez>>
Magyar Nemzet, 2019. november 6.

Bejönnek a spanyol filmek? Irány az Uránia – Újra itt a Spanyol Filmhét
Tovább az eredeti cikkhez>>
Filmtekercs.hu 2019. október. 27.

Izgalmas nemzetközi válogatást ígér a Titanic Filmfesztivál
A nemzetközi válogatást két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben tekintheti meg a közönség – mondta el Horváth György, a fesztivál igazgatója a hétvégén az MTI-nek. Tovább az eredeti cikkhez>>
Magyar Nemzet, 2019. október 19.


Kamu facebook profilról és szerelemről szóló filmet mutatnak be! VIDEÓ ITT!

Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját.
Tovább az eredeti cikkhez>>
2019. október 15. kuluraonline.hu

Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic Filmfesztivál

Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjével nyílik meg a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet idén két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg október 21. és 26. között.
Tovább az eredeti cikkhez >>
2019. október 11., Origó

"Ki fogadja el a világot úgy, ahogy van?"

„Nagy baj, hogy nem olvasták a könyveimet, mert nincsenek lefordítva” – fogalmazta meg a Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi találkozások sorozat első estjének legnagyobb nehézségét a spanyol író, Alicia Giménez Bartlett szerdán este az Uránia Nemzeti Filmszínház emeleti kávézójában.
Tovább az eredeti cikkhez
2019. október 3., Népszava

A VILÁG LEGSZEBB MOZIJA BUDAPESTEN ÁLL, A RÁKÓCZI ÚTON

"Emlékeztek, hogy néhány éve a világ 3. legszebb mozijának választották az Urániát? A Bored Panda olvasói lelkesen szavaztak a budapesti épületre, ami olyan filmszínházakat előzött meg, mint a párizsi Louxor vagy a Detroitban álló, pazar díszítésű Fox Theatre. Mi úgy gondoljuk, az Uránia Nemzeti Filmszínház nem érheti be a harmadik hellyel, szerintünk a legszebb az egész világon."
Tovább az eredeti cikkhez

2019. szeptember 28., Szeretlek Magyarország.hu

Nemzeti összművészeti
Nincs rajta mit szépíteni, az Uránia Nemzeti Filmszínház a világ egyik legkülönlegesebb mozija. Igazi ünnepi helyszín, mely sokak szerint a filmeknek túl szép – ám e sorok írója nem osztja ezt a nézetet.
Tovább az eredeti cikkhez
2019. szeptember 7., Népszava

Egy holland politikus megnézte nálunk a Kincsemet
"...megfogott mind a film, mind pedig a gyönyörű mozi is. Olyan volt, mintha egy operában ültem volna. Imádtam az egészet, az elejétől a végéig" - mondta Geert Wilders holland politikus, miután az Urániában megnézte a Kincsem című filmet.
Tovább az eredeti cikkhez
2018. január 27., Origó

Budapestre érkezett Jackie Chan, itt találkozhat vele - Videó

Jókora tömeg gyűlt össze az Uránia mozi előtt Budapesten, ahol megkezdődött a Kínai Filmfesztivál, melynek díszvendége Jackie Chan. 
Tovább az eredeti tudósításhoz
Blikk TV, 2017 április 23.


Fiatal színésznövendékeknek adták át a Törőcsik Mari-ösztöndíjat
A kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő elismerést két fiatal tehetség, Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói vehették át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett ünnepségen.
Tovább a cikk eredetéhez
2016.május 31, szinhaz.hu


Saul fia Oscar-jelölés sajtótájékoztató

A Saul fia rendezője szépen helyretette a fröcsögő kommentelőket
„Nem vagyunk zsenik, csak sokat dolgoztunk” - szerénykedett Nemes Jeles László rendező csütörtökön délután a budapesti Uránia mozi nagytermében, ahol a Oscar-jelölések bejelentése után nem sokkal alkotótársaival együtt válaszolt a sajtó kérdéseire.
Tovább a cikk eredetéhez
2016.január14, Origo


430 ezer magyar ember sorsáról szól a Saul fia
Csütörtök délután fél háromkor jelentette be az Amerikai Filmakadémia, hogy a legjobb külföldi film Oscar-díjára jelöli a Saul fiát. Az alkotók az Uránia Nemzeti Filmszínházban adtak sajtótájékoztatót, ahol az egész kreatív stáb felvonult, és megmutatták azt a Golden Globe-díjat is, amit vasárnap nyertek el Los Angelesben.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. január14. Index - Cinematrix


A Saul fia stábja vastapsot kapott az Urániában
Az Oscar-jelölés bejelentését követő második órában sajtótájékoztatót tartott a Saul fia stábja az Uránia Nemzeti Filmszínházban csütörtökön.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. január 14. Magyar Nemzet Online


Saul fia iskolai projekt
Ingyen nézhetik a középiskolások a Saul fiát
Február 4-től kezdve két hónapon át több mint harminc vetítésen, nagyjából 13 ezer középiskolai hallgató díjmentesen tekintheti meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban Nemes Jeles László cannes-i nagydíjas, Golden Globe-nyertes és Oscar-díjra is jelölt nagyjátékfilmjét, a Saul fiát. A mozi, illetve a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló program azt hivatott szolgálni, hogy a holokauszt tragédiáját hitelesen és megrázóan bemutató film még szélesebb körben váljon elérhetővé a középiskolás korosztály számára.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4.   24.hu


Történelemórákon vetítik le diákoknak a Saul fiát
Tizenhárom ezer magyar középiskolás nézheti meg ingyen az Oscarra jelölt magyar filmet. Az április végéig tartó vetítéssorozatot a kormány is támogatja. Április végéig harminc alkalommal vetítik le Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotását az Uránia mozi dísztermében.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4. hvg.hu


Diákcsoportok díjmentesen látogathatják a Saul fia c. filmet
Az Uránia Nemzeti Filmszínház a Kormány támogatásával, a 2015/16-os tanév II. félévében, díjmentesen látogatható középiskolai vetítéseket szervez az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar filmjéből, a Saul fiából.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4. Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége


Filmhét megnyitó
A Saul fia vetítésével indult a filmhét
Nemes Jeles László hétfőre virradóra Oscar-díjat nyert filmje, a Saul fia vetítésével este Budapesten megnyílt a 2. Magyar Filmhét, amely a nemrég elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg.
A filmművészet a kultúra olyan szegmense, amely igazán méltó arra, hogy megünnepeljük. A filmhéten 270 filmet vetítenek, ezek az alkotások kortárs kulturális életünk részét képezik, több mint egyharmaduk a médiatanács támogatásával valósult meg – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 29. Magyar Nemzet Online


Frankofón Filmnapok
Frankofón Filmnapok az Urániában és a Cirkóban
A Valley of Love (Szerelemvölgy) című alkotás vetítésével kezdődött meg pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 6. Frankofón Filmnapok Budapesten. A nyitófilmben a francia mozi két világszerte ismert alakja, Isabelle Huppert és Gérard Depardieu játszik.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 26. Népszava Online


6. Frankofón Filmnapok
A Frankofón Filmnapok programjában több mint 50 vetítés, köztük 30 premier előtti bemutató várja az érdeklődőket Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cirko-Gejzír moziban.
Az idei filmnapok programjában a legfrissebb francia filmek mellett kanadai és görög alkotások, valamint román, svájci, belga, tunéziai és etióp koprodukciók is szerepelnek. Többek között olyan sztárokkal találkozhatunk a vásznon, mint Omar Sy, Vincent Cassel, Guillaume Canet, Mathieu Amalric vagy Gérard Depardieu.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 24. est.hu


Pénteken indul a 6. Frankofón Filmnapok programsorozata!
Február 26-a és április 2-a között a francia nyelvű kultúra izgalmas területeit ismerheti meg a közönség a Budapesten és számos vidéki nagyvárosban megvalósuló Frankofón Fesztivál keretében. A fesztivált indító Frankofón Filmnapok programjában több mint 50 vetítés, köztük 30 premier előtti bemutató várja az érdeklődőket Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cirko-Gejzír moziban, márciusban pedig 11 vidéki nagyvárosban és a Francia Intézetben.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 25. PS Magazin

Bemutatták a kenukirályról készült portréfilmet

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban telt ház előtt mutatták be csütörtökön este a kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüst-és bronzérmes kenusról, Wichmann Tamásról készült portréfilmet.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Orosz István kiállítás

Itáliai utazás 2019/2020

 Exhibition on Screen 2019/20 - új időpontok

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató