Iskoláknak

Társadalmi felelősségvállalásunk része, hogy a gyerekek és a fiatalok – az óvodásoktól az egyetemistákig – minél nagyobb számban találkozhassanak nálunk olyan mozgóképi tartalmakkal, amelyek értékes tudást közvetítenek számukra.Diákkedvezményeink mellett az iskolák számára, 20 főnél nagyobb csoport esetén kiemelt kedvezménnyel, egyénileg egyeztetett időpontban is vetítjük az alábbi filmeket:

TOLDI – A MOZIFILM (12)
A MŰVÉSZET TEMPLOMAI: NAPÓLEON 200 (12)
BLOKÁD (12)
MÚLT ÉS JELEN – VIZEINK AZ EMBER KEZÉBEN (KORHATÁR NÉLKÜL)
A TÖLGY – AZ ERDŐ SZÍVE (6)
 

 

A fenti ajánlatokon kívül készséggel fogadunk minden egyéni megkeresést, és örömmel veszünk részt egyéni konstrukciók és programok közös kidolgozásában is. Partneriskoláink száma folyamatosan bővül, várjuk további intézmények kapcsolattartóinak jelentkezését is!

Kapcsolat: Szálteleki Orsolya programszervező
iskola@urania-nf.hu
                                                                                   

***

Ingyenes iskolai vetítések a Lázár Ervin Programban 2023 január- február

Az Uránia Nemzeti Filmszínház a Lázár Ervin program keretében ingyenesen megtekinthető mozivetítéseket szervez az iskolák számára  A halál népbiztosa című filmből a középiskolai történelem tananyaghoz, ezen belül is a XX. századi diktatúrák történetéhez kapcsolódóan. A vetítések megtartására az iskolával egyeztetett időpontban 2023 január-február hónapban van lehetőség.


A HALÁL NÉPBIZTOSA (12)
Magyar történelmi filmdráma, 53 perc, 2021
Rendezte: Holicska Ádám, Huth Gergely
Szereplők: Restár Dániel, Réti Nóra, Sorbán Csaba, Ambrózy Áron


Rendhagyó dokumentum-játékfilm Szamuely Tiborról, a Tanácsköztársaság talán legvérengzőbb alakjáról, akit a közbeszéd csak úgy emlegetett: a halál népbiztosa. A történet játékfilmes formában, Ferkó Dániel történész narrációs közbevetéseivel elevenedik meg. 1919 tavaszán és nyarán, ha valahol Magyarországon ellenforradalmi akciót fedeztek fel, Szamuelyt és embereit küldték a helyszínre. És ő ment, vitte magával a mindenre kész Lenin-fiúkat. Hogyan vált az idealista ifjú újságíróból bolsevik fanatikus, a vörösterror fő végrehajtója? Sorsán keresztül feltárulnak a kommün 133 napjának fontosabb történései.

Amennyiben szívesen részt venne diákjaival a két ajánlott film valamelyikének vetítésén, kérjük, hogy az iskola@urania-nf.hu címen vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az időpont kiválasztása céljából

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2022-23 borító

 

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató