< VISSZA

Azt beszélik


, vígjáték, 97 perc, 2005
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Rob Reiner

Azt beszélik
(Rumor Has It...)
színes feliratos amerikai vígjáték, 97 perc, 2005
port.hu

rendező: Rob Reiner
forgatókönyvíró: Ted Griffin
operatőr: Peter Deming
zene: Marc Shaiman
producer: Ben Cosgrove, Paula Weinstein
vágó: Robert Leighton

szereplők:
Jennifer Aniston (Sarah Huttinger)
Kevin Costner (Beau Burroughs)
Shirley MacLaine (Katharine Richelieu)
Mena Suvari (Annie Huttinger)
Mark Ruffalo (Jeff Daly)
Richard Jenkins (Earl Huttinger)
Christopher McDonald (Roger McManus)

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró eljegyezte magát Jeffel (Mark Ruffalo), de lelke mélyén fél a házasságtól, ezért halogatja a dolgot. A húga (Mena Suvari) azonban alig várja, hogy hozzámehessen teniszpartneréhez, és nem is váratja meg sokáig szerelmét. Sarah hazautazik az esküvőre a kaliforniai Pasadenába, ami azt jelenti, hogy egy időre el kell viselnie a családját. Számára nem könnyű az együtt töltött idő, sosem volt az, mert mindig őt tartották a család fekete bárányának, s ő maga sem tudta, hova tartozik. Szereti az apját és a húgát, de nem képes azonosulni megállapodott vidéki életmódjukkal és a teniszpartikkal. Számára a hazautazás egyet jelent azzal, hogy újra szembesülni fog az unalmas élettel, mely annyira riasztja. Csak a nagyanyjával, Katharine-nel (Shirley MacLaine) való találkozás teszi elviselhetővé számára az egész felhajtást, különösen miután megtudja tőle, hogy Sarah nem az első a családban, akinek a házasság hallatán inába száll a bátorsága. Harminc éve Sarah anyja is lelépett egy fiatalemberrel, néhány nappal az esküvője előtt.
Akkoriban kapott szárnyra a pletyka arról, hogy egy lány megszökött egy fiatalemberrel, akit korábban elcsábított a lány anyja - s ez óriási botrányt kavart egész Pasadenában. A pletykából könyv született, a könyvből pedig film. Az esküvői előkészületek közepette Sarah-t már csak ez a sztori érdekli, és megszállottan keresi a Diploma előtt egy példányát. Úgy érzi, a családja ihlette a történetet: Katharine a csábító nő, Sarah anyja pedig a fiatalember igazi szerelme. A kérdés már csak az: ki lehetett a fiatalember?
Sarah egyre inkább meg van győződve arról, hogy ez az ügy választ ad kínzó kétségeire, és végre megtudja, kicsoda ő valójában. Elutazik hát San Franciscóba, hogy felkeresse anyja egykori osztálytársát (Kevin Costner), aki mára ismert milliárdos lett. Ám nem az elveszített és sosem ismert apát találja meg benne, hanem egy olyan férfit, akibe ő is bele tudna szeretni...--

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk! E-mail címünk: info@urania-nf.hu
közérdekű adatok
sajtó - E-mail cím: sajto@urania-nf.hu
Adatvédelmi tájékoztató