< VISSZA

Kaff 2019 - A kenyérkereső


ír-kanadai-luxemburgi animációs film, 94 perc, 2017
angol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Nora Twomey

A Kenyérkereső a 11 éves Parvana történetét meséli el, aki önfeláldozóan feladja identitását és fiúnak álcázza magát, hogy megmentse az apját és ellássa a családját. Parvana apja, Nurullah történelmi tényekre alapuló meséket mondott neki gyerekkorában, amikor a lánya 2001-ben segített neki a piacon a talibánok irányítása alatt álló Kabulban. Amikor az apját letartoztatták, Parvana az egyetlen, aki még akkor is keresi, amikor mindenki más már feladta.

A csodaszép látványvilágú és szívmelengegő felnövéstörténet ősbemutatója a 2017-es Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb közönségsikere volt, később számtalan díjjal ismerték el, többek közt a rangos animációs seregszemle, ANNECY fődíját is megkapta és jelöltként versenyben volt Legjobb animáiós film Oscar-díjáért.

A történet 2001-ben, a talibánok uralta Kabulban játszódik, ahol a nőknek tilos volt utcára lépniük. Amikor a 11 éves afgán lány, Parvana tanár édesapját, a család egyetlen férfitagját jogtalanul letartóztatják, a lány akaraterőből és találékonyságból példát mutatva segíti családját és válik kenyérkeresővé. A filmet Nora Twomey rendezte, társproducerei többek között Tomm Moore és Angelina Jolie.

Angol nyelvű előzetes

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató