< VISSZA

Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig

Francisco - El Padre Jorge
argentin film, 104 perc, 2015
magyar nyelven

Időpontok:

Rendező: Beda Docampo Feijóo

Forgatókönyvíró: Beda Docampo Feijóo, César Gómez Copello, Elisabetta Pique

Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Bemutató dátuma: 2016.04.08.

Forgalmazó: Cirko Film


Külföldi sajtóvisszhang:

"A Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig könnyed és inspiráló film, amely közelebb viszi a közönséget a római katolikus egyház 266. pápájának, Ferencnek – azaz Jorge Maria Bergogliónak az életéhez és hitvallásához.
A film csokorba gyűjti a pápa megválasztása előtti életéből származó anekdotákat: bemutatja, hogyan lett először szerelmes a jólelkű fiatal fiú, hogyan védelmezte a szegényeket és elnyomottakat, majd hogyan lett először bíboros, végül pápa."

"A filmben könnyeden keveredik a humor, vidámság és a komoly témák, ez közel hozza a közönséget a történethez. Argentína és a Vatikán festői színfalai előtt játszódik a gyönyörűen fényképezett filmalkotás. Visszatekintéseken és memoárokon alapul a történet, amelyből kibontakozik a pápa nagyszerű alakja."

"A nem katolikus hitű nézők számára is érdekes a mű, amelyben elsősorban az ember alakja kerül a középpontba: az emberé, aki új reménységet hozott el a világba az egyház megújulásához. A feszes forgatókönyv Elisabetta Piqué újságírónő könyvén alapszik: bensőséges portrét rajzol Ferencről, annak családjáról, egyházon belüli és kívüli barátairól, valamint az írónővel való mély barátságáról is."
       
http://www.movienews.me/2015/09/movie-review-papa-francisco-pope.html

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató