< VISSZA

FACT - Vizsgafilmek az Urániában - Rövidfilmek


A Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi fesztiválja, 118 perc, 2017

Időpontok:

Rendező: Szentpéteri Áron, Csoma Sándor, Szilágyi Fanni, Nagy Zoltán, Freund Ádám

Láthatatlanul (30')

Rendezte: Szentpéteri Áron

A film teljes sötétben kezdődik egy olyan kiállításon, ahol a látóknak lehetőségük van kipróbálni, milyen fény nélkül tapasztalni a világot. Itt találkozik egymással Anna, és Balázs, a vak tárlatvezető. Máshogy élik meg a találkozást, de az közös, hogy mindkettőjükben nyomot hagy. A kérdés, hogy mit kezdenek ezzel, amikor újra találkoznak?

Nem történt semmi (26')

Rendezte: Csoma Sándor

Kata egy lakótelepen él férjével és 12 éves fiukkal. A kis Petivel az egyik nap szörnyű dolog történik. A szülőknek egy este áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, hogyan reagáljanak az esetre. 

A csatárnő bal lába életveszélyes (12')

Rendezte: Szilágyi Fanni

Julcsi már majdnem 30 éves. Az eseménytelen és szürke mindennapjait évek óta Zolival tölti. A lány a kétségbeeséstől lebénulva várja, hogy történjen vele valami, mígnem egy este egy híres focista, Lionel Messi testében találja magát. A következő nap egy addig rejtett maszkulin erő jelenik meg a lányon.

Enyhén sós (23')

Rendezte: Nagy Zoltán

Anita egy attraktív negyvenes pincérnő. Keményen gürizik, hogy megvalósítsa álmát, miszerint mindent hátrahagy, és Londonba költözik. Egy elegáns étteremben dolgozik, csak férfi munkatársakkal körülvéve. Mindenki ugyanazt akarja tőle, főleg Anita szexuálisan túlfűtött főnöke, aki állandóan leselkedik utána. Egy nagy külvárosi panelban él, ahol a zajos szomszédok soha nem hagyják pihenni. Amikor végre megszűnik a lárma és Anita éppen elaludna, minden éjjel egy rejtélyes ember csikorgó kerekes szatyrával elhalad Anita lakása előtt, és furcsa zajokat csap az ajtajánál. Egy nap Anita minden dühével rátámad, és végre kideríti a furcsa zajok mögött rejlő igazságot.

Földiek

Rendezte: Freund Ádám
A Földiek főszereplője egy 12 éves kisfiú, Ábel, akinek családtagjai mintha az univerzum legtávolabbi pontjain élnének. Amikor azonban a hobbifeltaláló apa valóban kilövi magát az űrbe, a fiúnak választania kell, hová tartozik.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató