< VISSZA

Akváriumban élni

Vonarstræti
izlandi filmdráma, 129 perc, 2014
izlandi nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Baldvin Zophoníasson

Főszereplők: Thor Kristjansson, Hera Hilmarsdóttir, Svienn Ólafur Gunnarsson, Laufey Elíasdóttir, Þorsteinn Bachmann, Birgir Örn Steinarsson

Három ember története egy éjszaka visszavonhatatlanul összefonódik. Egy jószívű anya, hogy támogatni tudja a lányát, sötét foglalkozást választ magának. Egy idősödő férfi múltja és tragikus élete elől menekül az italba, iszákossága közben hajléktalanná válik. Egy sikeres üzletember egy céges csalás hatására morális dilemmába kerül. Mindhárman kénytelenek elszámolni a múltjukkal, és a jelennel, hogy képesek legyenek ismét tükörbe nézni, és magukon kívül a környezetükön is segítsenek.

Baldvin Z rendező második játékfilmje három ember sorsának összefonódásáról szól, hús-vér emberi történet, ami érzékletesen mutatja be az izlandi társadalmat, és annak aktuális állapotát. A hitelesség mellett legnagyobb érdeme, hogy olyan társadalmi kérdéseket feszeget, amelyek nemcsak Izlandon, hanem a világ bármely pontján érvényesek.  Az Akváriumban élnit a kritikák egyöntetűen ünnepelték hazájában, és már most minden idők legjobb izlandi filmjeként emlegetik. Az Izlandi Filmakadémia Edda-díjátadóján is tarolt a film, elnyerve 12 kategóriában a legjobb izlandi filmnek járó elismerést, többek között a legjobb film, rendező, forgatókönyvíró, színész díjait. Az Akváriumban élni világpremierje a rangos Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol különdíjat kapott, majd bejárta a világ filmfesztiváljait, szerepelt többek között Palm Springsben, Kijevben, Isztanbulban, és Tallinnban, utóbbi helyen elnyerte a legjobb film díját. Az Akváriumban élni volt Izland Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Bemutató dátuma: 2015.08.27.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató