EGY MÁSIK ORSZÁGBAN

filmdráma, 88 perc, 2012, rendező: Hong Sang-soo

2014. november 10. 18:00 - 20:00

Helyszín: Díszterem

A Koreai Filmhéten mindegyik alkotás ingyenesen tekinthető meg, eredeti nyelven, magyar felirattal. A regisztrációs jegyek kiosztása az adott vetítés előtt 1 órával kezdődik. Helyfoglalás érkezési sorrendben, a szabad helyek erejéig lehetséges. A várható nagy érdeklődés miatt érdemes időben érkezni!

A nyitófilm előtt táncelőadást is láthat a közönség.do dance

Do Dance

A művészeti határokat átlépő együttes 4 főből áll, mély filozófiai gondolatokat közlő előadásaikban ötvözik a kalligráfia, a tánc és a videóművészet elemeit. A Do Dance különlegessége, hogy gesztusaikkal, mozdulataikkal az adott pillanatban átélt érzelmeket is megjelenítik. Professzionális mozgásuk azt az illúziót kelti a nézőkben, mintha nem is színielőadást, hanem filmet néznének.

 

mugunghwaMugunghwa

A magyar tagokból álló koreai hagyományőrző csoport tagjai a Koreai Kulturális Központ által meghirdetett tradicionális tánctanfolyamon ismerkedtek meg Korea hagyományos táncaival 2012 szeptemberében. A tanfolyam résztvevői a tánc és a koreai kultúra iránt érzett szeretetük miatt úgy döntöttek, folytatják a tanulást,
és 2013-ban Korea nemzeti virágára utalva megalakították
a Mugunghwa, azaz Törökrózsa nevű tánccsoportot.

Bővebben a filmről:

A tengerparton játszódik a két fiatal lány, a külföldi Anne és egy vízimentős nő története. A film különlegessége, hogy a jelenetek rendszerint a forgatás reggelén íródtak, és a rendező nagy hangsúlyt fektetett a színészek improvizációs tehetségének megmutatására. A film hangulatát az ismert francia színésznő, Isabelle Huppert és a koreai szereplők harmonikus összjátéka határozza meg. Hong Sang-soo alkotásait bemutatták többek között a rotterdam-i és a cannes-i fesztiválokon is. A film 2012-ben a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatásának része volt.

Rendező: Hong Sang-soo

Szereplők: Isabelle Huppert, Yu Jun-Sang, Jeong Yu-mi, Yoon Yeo-jeong, Kwon Hye Hyo

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató