DIÁLOGOS – SPANYOL-MAGYAR IRODALMI BESZÉLGETÉSEK

Juan Mayorga és Egressy Zoltán beszélgetése

2021. április 23. 19:00 - 21:00

Helyszín: A38 - Online: youtube

„A színház a találkozás és a képzelet művészete”, mondja Juan Mayorga, de vajon változik-e ez a meghatározás, ha egy éve már, hogy nem tudunk találkozni? Madridban korlátozottan ugyan, de működnek a színházak, itthon műfajt teremtünk: a karanténdráma műfaját. De hogyan dolgozik a drámaíró? Másként gondolkodik, ha rövid, és másként, ha hosszú műfajban alkot? Milyen nézőt képzel maga elé, amikor ír, és milyen drámát olvas, amikor épp nem ír? Beszélget-e a fordítójával, és mit tesz, ha nevetés helyett a közönség történetesen sírva fakad?

A „Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi beszélgetések" második online alkalmának ismét az A38-as hajó ad otthont, a decemberi költészeti beszélgetést pedig ezúttal a színház váltja fel. Vendégünk Egressy Zoltán (1967) író, költő, aki nem csupán a színpadi műfajban alkot, de öt regényt, három elbeszéléskötetet, verseskötetet és mesejátékokat is írt, sőt, a közelmúltban festményeiből nyílt kiállítás. Zoomon pedig Juan Mayorga (1965) lesz velünk, akinek a színdarabjait a magyar olvasók is jól ismerhetik: Szerelmeslevelek Sztálinhoz című műve önálló kötetben, további két darabja pedig kortárs drámaantológiákban olvasható. Az írókkal Kutasy Mercédesz művészettörténész, műfordító, az ELTE Spanyol Tanszékének tanára beszélget.

A Diálogos a budapesti Cervantes Intézet, az ELTE Spanyol Tanszék, az Uránia Nemzeti Filmszínház és az A38 Hajó közreműködésével kerül megrendezésre.

A programon való részvétel ingyenes
.

A beszélgetés itt érhető el


Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Színház Tele Vízióval 2021.

 

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk! E-mail címünk: info@urania-nf.hu
közérdekű adatok
sajtó - E-mail cím: sajto@urania-nf.hu
Adatvédelmi tájékoztató