< VISSZA

Revans


, thriller, 117 perc, 2008
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Tony Scott

Revans
(Revanche)
színes, feliratos, osztrák thriller, 117 perc, 2008


rendező: Tony Scott Két pár sorsa fonódik össze az osztrák forgatókönyvíró-rendező, Götz Spielmann Oscar-jelölt, Hitchcock legjobb filmjeivel vetekedő thrillerében. Az egykori elítélt, Alex egy bécsi kupleráj mindeneseként dolgozik, és titokban viszonyt folytat az egyik prostituálttal, az ukrán Tamarával. A két ember mindenáron szeretne kitörni helyzetéből. Eközben Robert, a rendőr és felesége, Susanne vidéki idillben élnek egy kis faluban. Mikor Alex éppen Robert falujában rabol bankot, a véletlenek (egy elfuserált rablás és egy eltévedt golyó) bonyolult módon kötik össze a négy karaktert.

Ami egy Georges Simenon és Patricia Highsmith legjobb hagyományait követő sötét, melodrámai thrillerként indul, hamarosan teljesen váratlan érzelmi területekre hatol, ahogy Spielmann felfedi figurái sérült pszichéjét és nyomon követi a megváltáshoz vezető rögös útjukat. Hosszú, gondosan megkomponált félközelijeivel a film gazdag, ám ingoványos területre merészkedik, feltárva élet és halál nagy kérdéseit. Ez lenne az első buddhista thriller? (Larry Gross)
Aprólékos, elegáns rendezéssel Spielmann feszült, egzisztenciális légkört teremt. A film a bosszú és a megváltás meglepő portréja, utazás az emberi természet legsötétebb zugaiba, ahol az erőszak és a szépség egymás mellett létezik.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk! E-mail címünk: info@urania-nf.hu
közérdekű adatok
sajtó - E-mail cím: sajto@urania-nf.hu
Adatvédelmi tájékoztató