< VISSZA

Himalája - Egy törzsfőnök gyermekkora


,, 104 perc, 0
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Eric Valli

Himalája - Egy törzsfőnök gyermekkora
színes feliratos angol-francia-svájci-nepáli produkció, 104 perc
rendező: Eric Valli
Forgatókönyv: Eric Valli és Olivier Dazat
Fényképezte: Eric Guichard és Jean-Paul Meurisse
Vágó: Marie-Josèphe Yoyotte
Zene: Bruno Coulais
Szereplők: Thilen Lhondup, Gurgon Kyap, Lhapka Tsamchoe, Karma Angel
Magyarországi forgalmazó: SPI International

A film elnyerte a legjobb zenéért és a legjobb fotóért járó César-díjat, valamint az öt nevezett között volt a legjobb külföldi filmnek járó Oscarért folyó versenyben.

A hatalmas Himalája-hegység közepén vagyunk egy eldugott kis faluban, amelyet parányi árpaföldek vesznek körül... A rideg körülmények között élő parasztemberek egyetlen kincse a Magas-Tibetben bányászható só, amelyet minden évben vetőmagra tudnak cserélni, de ehhez át kell kelniük a gigantikus hegyláncon, hogy üzletüket nyélbe üthessék Nepál gazdag és mélyen fekvő völgyeiben.
Ez a sok veszélyt magában hordozó évenkénti átkelés bizonyítja az egyszerű parasztok hősiességét. A veszedelmes utakon, ahol minden lépés végzetes lehet, férfiak, nők és gyermekek kísérik a hatalmas jakcsordát. Heteken, hónapokon keresztül vándorolnak így, a hideggel, a süvítő széllel, a hóviharokkal és a lavinákkal dacolva, ellenállva a természet szélsőséges és erőszakos elemi csapdáinak.
A hosszú és eposzba illően hősies átkelés során drámák játszódnak le a szemünk előtt, hatalmi harcok, szerelmi szenvedélyek, ősi gyűlölködések választják szét a falu Rómeóját és Júliáját egymástól. A makacs és dühödt győzni vágyás elfojtott feszültségeket gerjeszt az egész filmen át, időnként váratlan és viharos kitöréseket okozva, de egy naiv büszkeséggel a világra rácsodálkozó gyermek gyöngyöző kacaja egy-egy jelenet erejéig váratlan megnyugvást és gyengédséget ébreszt a nézőben.

A dokumentumfilmes és fotós rendező, Eric Valli mintegy húsz éve ismeri ezt a vidéket és az itt élő embereket, akik a saját szerepüket játszák el ebben az egyetemes és időtlen tibeti westernben .--

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató