< VISSZA

Aviátor


,, 170 perc, 0
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Martin Scorsese

Aviátor
(Aviator)
színes, feliratos, amerikai film, 170 perc
premierpark.hu

Főszereplők:
Leonardo DiCaprio
Cate Blanchett
Kate Beckinsale
Alec Baldwin
Gwen Stefani
Ian Holm
Alan Alda
Willem Dafoe
Jude Law
John C. Reilly

rendező: Martin Scorsese

Howard Hughes 18 éves volt, amikor apja halálát követően megörökölte a texasi családi vállalkozás mintegy hetvenöt százalékát. A fiatalember hamarosan Los Angeles-be települt, ahol filmproducerként olyan legendássá vált szépségek karrierjét egyengette, mint például Jean Harlow, s olyan klasszikus filmeket készített, mint a Hell s Angels, a The Front Page vagy az 1932-ben készült, Howard Hawks rendezte gengsztereposz, A sebhelyesarcú. Habár Hughes saját stúdiója, az RKO Pictures révén Hollywood egyik legbefolyásosabb alakjának számított, a filmezés csak az egyike volt a különc milliárdos elfoglaltságainak. Üzleti érdekeltségei a legkülönfélébb iparágakra is kiterjedtek, befektetett többek között a repülőgépgyártásba, a második világháború alatt, pedig az ő nevéhez fűződött a Spruce Goose, azaz a hírhedt óriásgép megalkotása. Vállalkozásai (melyek a későbbiekben egy elektronikai vállalattal és számos kaszinóval is kiegészültek) és filmjei mellett Hughes a magánéletével is felhívta magára a figyelmet, olyan Hollywoodi szexszimbólumokkal folytatott románcot, mint Katharine Hepburn és Ava Gardner.

Howard Hughesról, Hollywood legendás alakjáról, a filmjeiről és életmódjáról, üzleti sikereiről és hódításairól egyaránt híres-hírhedt különcről Martin Scorsese, Hughes filmjeinek lelkes rajongója készített több évtizedet felölelő, tucatnyi sztárt felvonultató, látványos szuperprodukciót.
Scorsese filmje Howard Hughes (1905-1976) életének korai szakaszát öleli fel, azt a bő két évtizedet, melynek során az apja vállalkozását megöröklő fiatalemberből dúsgazdag üzletember, egy milliárdokat érő birodalom ura lett, melynek ugyanúgy részét képezték a kaszinók és olajérdekeltségek, mint a filmkészítés és a repülés.

A filmet tizenegy kategóriában jelölték Oscar-díjra 2005 januárjában! --

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai Utazás 2021

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató