< VISSZA

12. Román Filmhét: Rövidfilm válogatás

Prezentare scurtmetraje
rövidfilm válogatás, 63 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Ruxandra Ghițescu, Adina Dulcu, Vlad Buzăianu, Adrian Silişteanu

Írott/Íratlan 2016, 20 perc, rendezte: Adrian Silișteanu
Szereplők: Sorin Mihai, Alina Şerban, Elena Ursaru

Egy kiskorú éppen életet adott egy csodálatos kislánynak, az apja – Pardică – azonban nincs túlzottan elragadtatva. Mikor az egyik kórházi alkalmazott különböző dokumentumok aláírására kéri fel őket, kiderül, hogy a családnak nincsenek rendben a papírjai. A kórházi kibocsátáshoz szükség lenne a kiskorú édesanyjának az aláírására, akit azonban a lány gyerekkora óta nem látott. Fennáll a lány azonnali elvesztése, Pardicának lépnie kell. Díjak: Fődíj a Tampere Filmfesztiválon, három díj a Montpellier-i Cinemed Filmfesztiválon; Legjobb rövidfilm díja a Trieszti Filmfesztiválon és az Odense-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A hálózat elérhetetlen 2016, 15 perc, r.: Adina Dulcu
Szereplő: Constantin Florescu

Mit tesz az ember válsághelyzetben? Felveszi a telefont és tárcsáz. És ha senki sem elérhető? Ha úgy tűnik, hogy minden lehetséges hálózatról lekapcsolták? És ha ez egyetlen hívás épp onnan érkezik, amitől a legjobban retteg?

Ana visszatér 2016, 18 perc, r.: Ruxandra Ghițescu
Szereplők: Emilia Bebu, Oana Popescu, Andrei Mateiu

Ana új szerelmével, Ines-szel tér vissza Bukarestbe, ahol Laura vár rá. Kellemes estének ígérkezik, ám a beszélgetések során hamarosan felszínre bukkannak az előítéletek.

Eladó álmok 2016, 10 perc, rendezte: Vlad Buzăianu
Szereplők: Cristian Petrescu, Miruna Blidariu

Egy világban, ahol az emberek elvesztették az álmodás képességét, az álmok egyfajta művészeti ággá és méregdrága luxuscikké váltak a felső tízezer számára. Díjak: Fort McMurray International Film Festival; Mikro FAF; Nida Short Film Fest.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

Scris/Nescris 2016, 20 minute, r: Adrian Silișteanu
distributia: Sorin Mihai, Alina Șerban, Elena Ursaru

Fiica minoră abia a născut o fetiță minunată, iar tatăl – Pardică – nu pare să fie încântat de eveniment. Când un angajat al spitalului le cere să semneze mai multe hârtii, descoperă faptul că familia are probleme cu actele și cu statutul de părinți. Pentru externarea din spital are nevoie de semnătura mamei ei, pe care nu a mai văzut-o din copilărie. Pericolul iminent de a fi despărțiți de fiica minoră îl face pe Parodică să acționeze. Premii: Marele Premiu la Tampere Film Festival, 3 premii la Festivalul Cinemed din Montpellier, Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul International de Film de la Odense, Danemarca şi la Festivalul de Film de la Trieste.

Rețea indisponibilă 2016, 15 minute, r.: Adina Dulcu
distributia: Constantin Florescu

Ce faci atunci când te trezești într-o situație limită? Pui mâna pe telefon și începi să suni. Dar dacă nimeni nu e disponibil? Dacă pari deconectat de orice rețea, fie ea mobilă sau nu? Și dacă singurul apel pe care îl primești înapoi e cel de care te temi cel mai mult?

Ana se întoarce 2016, 18 minute, r.: Ruxandra Ghițescu
distributia: Emilia Bebu, Oana Popescu, Andrei Mateiu

Ana se întoarce cu iubita ei, Ines, la București, unde o întâmpină Laura. Seara începe ca o re-întâlnire drăguță, dar în cele din urmă discuțiile scot la iveală prejudecățile.

Vise de vânzare 2016, 10 minute, r: Vlad Buzăianu
distributia: Cristian Petrescu, Miruna Blidariu

Într-o lume în care oamenii își pierd abilitatea de a visa, visele au devenit o formă modernă de artă și obiect de vânzare pentru clasa bogată a societății. Premii: Fort McMurray International Film Festival; Mikro FAF; Nida Short Film Fest.

Nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 


Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató